Modificarile legislatiei in domeniul achizitiilor publice si impactul acestora asupra mediului de afaceri vor face obiectul conferintei ’’Reforma in achizitiile publice’’, care va avea loc pe data de 10 decembrie, la Bucuresti, Sala Brancusi, Romexpo, incepand cu ora 9.00.

Evenimentul  face parte din programul ’’Parteneri pentru Dezvoltare’’ al cotidianului Curierul National si al confederatiei patronale UGIR si este sustinut de Asociatia Nationala a Municipiilor din Romania (AMR), Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM), Asociatia Nationala a Specialistilor in Achizitii (ANSA) si Institutul pentru Politici Publice (IPP), fiind organizat cu sprijinul agentiei de relatii publice Concord Communication.

Vor participa in calitate de speakeri: Elena Tudose – IPP, Vlad Cercel – Tuca Zbarcea & Asociatii, Sorin Fusea – ANSA, Irina Popovici – Deloitte Romania. Alti invitati in cadrul conferintei sunt reprezentanti ai ANAP, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finantelor  si CNSC.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate si dezbatute principalele modificari aduse de noile acte normative, contracte excluse de la aplicarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice/concesiunilor, criterii privind eligibilitatea, criterii privind calificarea si criterii de atribuire, modificarea contractelor de achizitie publica/concesiune. De asemenea, se va discuta despre riscurile ce pot aparea in derularea procedurilor de achizitii publice, despre prevenirea,combaterea conflictelor de interese si fraudelor prin promovarea integritatii si a transparentei, dar si despre gestionarea riscurilor si prevenirea, respectiv combaterea coruptiei.  O alta tema  supusa dezbaterii este legata de capacitatea sistemului de achizitii publice de a reglementa in mod eficient activitatea economica si raspunsul pietei .

Conferinta se adreseaza atat companiilor private cat si autoritatilor publice, pana acum fiind inscrisi reprezentanti ai companiilor din diverse domenii de activitate: finante, asigurari, IT, publicitate, constructii, utilitati, turism, juridic, consultanta,  dar si din primarii la nivel national. Inscrierile la conferinta sunt in desfasurare, data limita fiind 8 decembrie.

Galerie foto

 

Video

Seminar București – Reforma în achiziții publice